Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ ΚΕΡΙ

H αποτρίχωση με κερί είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος απομάκρυνσης της ανεπιθύμητης τριχοφυίας τόσο σε μεγάλες όσο και σε μικρές περιοχές του σώματος. Η μέθοδος είναι ανεκτή από τις γυναίκες αλλά λίγος πόνος πάντα υπάρχει.
Υπάρχουν δύο τεχνικές της αποτρίχωσης με κερί :
Η πρώτη και η πιο συχνή είναι η αποτρίχωση με ζεστό κερί
Η δεύτερη είναι η αποτρίχωση με κρύο κερί η οποία χρησιμοποιείται στο σπίτι.
Στην αποτρίχωση με κρύο κερί το κερί αγοράζεται από το φαρμακείο ή τα καταστήματα καλλυντικών . Η χρήση του είναι εύκολη.
Για να μην πονάς όμως υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά, πολύ εύκολα στην εφαρμογή τους, που θα σε βοηθήσουν και θα απαλύνουν αισθητά τον πόνο που νιώθεις.
1. Προετοίμασε την επιδερμίδα σου από την προηγούμενη μέρα κάνοντας απολέπιση στην περιοχή που πρόκειται να αποτριχώσεις ώστε να βγάλεις στην επιφάνεια και την πιο μικρή τριχούλα που ενδεχομένως κρύβεται στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Απόφυγε αν μπορείς να απλώσεις κάποια ενυδατική κρέμα γιατί όσο λιγότερο λιπαρή είναι η επιδερμίδα σου τόσο πιο ανώδυνη είναι η αποτρίχωση.
2. Για να στεφθεί η προσπάθειά σου με επιτυχία και λιγότερο πόνο σιγούρεψε ότι οι τρίχες έχουν μήκος τουλάχιστον μισό εκατοστό για να μπορέσει να βγει εύκολα και από την ρίζα της.
3. Τις ταινίες που εφαρμόζεις πάνω από το κερί πάντα μα πάντα θα πρέπει να τις έχεις με φορά αντίθετη από αυτή των τριχών για να έχεις το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.
4. Τέλος, αν υπάρχουν μικρά υπολείμματα από κερί πάνω στο δέρμα σου μην πανικοβληθείς. Αφαιρείται πανεύκολα με παιδικό λαδάκι. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξεις μετά είναι να ενυδατώσεις την περιοχή με ένα πλούσιο στρώμα από καταπραυντική κρέμα με αλόη βέρα ή πανθενόλη.
Η αποτριχωθείσα περιοχή μπορεί να κοκκινίσει και να είναι ευαίσθητη για λίγες ώρες.
Εάν κάποια χρησιμοποιεί τρετινοίνη τοπικά η ισοτρετινοίνη από το στόμα ή έχει αφυδατωθεί από τον ήλιο ή από άλλη αιτία,θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες