Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

COLD & FLU , COMTREX ΠΡΟΣΟΧΗ!!


Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά φέρνοντας μαζί του τη γρίπη, το κρυολόγημα και τις εποχιακές ιώσεις που αφορούν κυρίως το αναπνευστικό σύστημα και ταλαιπωρούν μικρούς και μεγάλους.
Στο φαρμακείο την τιμητική τους έχουν τα προιόντα  COLD & FLU και COMTREX.
Και τα δύο περιέχουν αποσυμφορητικό (Ψευδοεφεδρίνη) και παυσίπονο-αντιπυρετικό (παρακεταμόλη) , το comtrex επιπλέον έχει αντιϊσταμινικό  (Χλωροφαινυραμίνη) ουσίες που βοηθούν πάρα πολύ στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος και όχι στην πρόληψη και στην θεραπεία.
Σκοπός αυτού του άρθρου είναι να σας επιστήσουμε την προσοχή στο ότι τα σκευάσματα αυτά δεν πρέπει να  λαμβάνονται από άτομα-ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη, καρδιοπάθεια, υπέρταση και υπερθυρεοειδισμό. Μπορεί να προκαλέσουν διέγερση της καρδιάς, αύξηση της πίεσης αίματος, ενώ μπορεί να επηρεάσουν τον έλεγχο του διαβήτη λόγω αύξησης των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα αλλά και να επιδράσουν στον θυρεοειδή αδένα  επηρεάζοντας τον μεταβολισμό.

3 σχόλια:

  1. το σκευασμα του comtrexcold ειναι ασφαλες για ατομα που πασχουν απο υποθυρεοειδισμο?? αν ναι σε τι δοσολογια??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρωτα γιατρο. Απο το internet δεν ζηταμε δοσολογιες φαρμακων ειδικα οταν υποφερουμε και απο αλλες ασθενειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ ξέρω ότι η παρατεταμένη χρήση τους μπορεί να σου δημιουργήσει ιγμορίτιδά διότι δεν αφήνουν τις εκκρίσεις να βγουν και στην ουσία θα στεγνώνουν όλα μέσα στο πρόσωπό σου και πανεύκολα γίνεται μια επιμόλυνση με κάποιο μικρόβιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναγνώστες