Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΜΟΙOΠΑΘΗΤΙΚΗ!

Είναι μία μέθοδος θεραπείας που βασίζεται στους θεραπευτικούς νόμους της φύσεως, ασκείται από ειδικευμένους ιατρούς και εφαρμοζεται με τα ομοιοπαθητικά φάρμακα. Η ομοιοπαθητική δεν θεραπεύει "ασθένειες" αλλά "ασθενείς", δηλαδή αντιμετωπίζει κάθε ασθενή σαν μία ξεχωριστή περίπτωση. 'Ετσι δεν έχει νοημα η ερώτηση "έχετε φάρμακο για την τάδε ασθένεια'', αλλά μάλλον "ποιο είναι το κατάλληλο φάρμακο για τον τάδε ασθενή, που εμφανίζει αυτά τα συμπτώματα και έχει αυτές τις ψυχοσωματικές ιδιαιτεροτητες"; Για την ίδια "ασθένεια" ενδέχεται σε διαφορετικούς ασθενείς να χορηγηθούν διαφορετικά φάρμακα.

Η ομοιοπαθητική διαφέρει απο την συμβατική θεραπευτική κατά το οτι επιχειρεί να θεραπεύσει οχι απλά τα επιφανειακά συμπτώματα, αλλά κυρίως τις βαθύτερες αιτίες που εξασθένισαν τον οργανισμο και επέτρεψαν την εμφάνιση "ασθενειών". 'Ετσι με την ομοιοπαθητική θεραπεύεται οχι μονο η "ασθένεια" που προβάλλει, αλλά διαδοχικά και αλλες βαθύτερες αδυναμίες του οργανισμού.
Ομοιοπαθητική μπορούν να κάνουν οι ασθενείς κάθε ηλικίας, απο την βρεφική ηλικία μέχρι τους υπερήλικες. Επίσης ατομα που βρίσκονται σε ειδικές καταστάσεις, οπως εγκυμοσύνη, γαλουχία, μετεγχειρητική κατάσταση κλπ.
Tα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι γαληνικά σκευάσματα, δηλαδή "φτιαχτά φάρμακα". Προέρχονται απο ουσίες φυτικές, ορυκτές ή και ζωϊκές, επεξεργασμένες με τελείως φυσικο τροπο χωρίς καμμία επίδραση κάποιου χημικού παράγοντα. Κυκλοφορούν σε διάφορες μορφές. οπως κάψουλες, υπογλώσσια δισκία, ενέσιμα, κολύρια, διαλύματα, αλοιφές.Παρασκευάζονται απο εξειδικευμένους φαρμακοποιούς με ειδική φαρμακοτεχνική μέθοδο παρασκευής τους, κατά την οποία η αρχική ουσία αραιώνεται διαδοχικά σε υδατικά διαλύμα τα τα οποία υποβάλλονται σε ταυτοχρονες δονήσεις. Διατίθενται δε απο πολλά εξειδικευμένα φαρμακεία.
Δρουν σε ολο τον οργανισμο, ενισχύοντας τους αμυντικούς του μηχανισμούς με τελικο αποτέλεσμα την αποκατάσταση της ψυχοσωματικής του ισορροπίας και αποθεραπεία. Επενεργούν διαφορετικά απο τα συνηθισμένα χημικά φάρμακα μη εντοπιζομενα σε έναν μονο ιστο ή οργανο
Κατά την διάρκεια της ομοιοπαθητικής αγωγής, αλλά και για το διάστημα ενος-δυο χρονων ο ασθενής πρέπει να αποφεύγει:
-Ισχυρά φάρμακα (ιδίως αντιβιοτικά-κορτιζόνη). Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης συνεννοηθείτε με τον γιατρο.
- Καμφορά (άπως οι αλοιφές εντριβών vicks κλπ.).
- Καφέ και κάθε τι που περιέχει καφεϊνη. οπως η κοκα-κολα και ορισμένα παυσίπονα. Επιτρέπονται υποκατάστατα του καφέ απο κριθάρι, ρεβύθι.
- Μέντα (υπάρχει σε λικέρ, καραμέλες, ορισμένες οδοντοκρεμες).
- Ευγενόλη (δηλ. γαρυφαλέλαιο, ουσία που χρησιμοποιείται σε οδοντοσφραγίσματα). Ο ασθενής πριν αρχίσει ομοιοπαθητική αγωγή καλο είναι να επισκεφθεί τον Οδοντίατρο, ώστε να μην έχει οδοντιατρικές εκκρεμοτητες. Σε ειδικές περιπτώσεις ο γιατρος μπορεί να υποδείξει αποφυγή και άλλων ουσιών.
Λαμβάνονται κατά προτίμηση το πρωί 15-20 λεπτά πριν απο το προγευμα. εκτος αν υπάρχουν διαφορετικές οδηγίες απο τον γιατρο.
Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν ερεθίζουν τον βλεννογονο του στομάχου. Ετσι μπορούν να λαμβάνονται άφοβα ακομη και απο στομαχικούς ασθενείς.


2 σχόλια:

  1. poli wrea osa grafete alla exw kapoies erwthseis...
    giati kapoios na kanei omoiopa8itiki.?
    Poia einai ta ofeli?
    Petixainei panta?
    Episis, ti ennoeite psixoswmatikes idieterothtes? ti sxesi exei i psixiki ipostasi kapoiou an exei pa8ei amigdalitida apo streptokoko, kai se ti daiferei apo kapoin allo pou exei akrivws thn idia as8eneia? kai afou i aitia einai idia (streptokokos) giati i antimetwpisi na einai diaforetiki?

    Efxaristw ek twn proterwn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτα απ'όλα θα θέλαμε να σε ευχαριστίσουμε διότι είσαι το πρώτο μας σχόλιο.Πολύ εύστοχα τα ερωτήματα σου,για τα οποία απαντάμε τα εξής.
    1. Η Ομοιοπαθητική ιατρική είναι πολύ συχνά αποτελεσματική εκεί όπου άλλες θεραπευτικές έχουν αποτύχει και μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της ανάγκης λήψης συμβατικών φαρμάκων.

    2. Το Ομοιοπαθητικό «φάρμακο» δεν «εθίζει» και δεν έχει παρενέργειες ούτε επικίνδυνες παράπλευρες επιπτώσεις.

    3. Η Ομοιοπαθητική επικεντρώνεται στην βελτίωση του επιπέδου της υγείας του οργανισμού, που συνεπάγεται την ίαση / εξάλειψη της ασθένειας και όχι απλώς στην καταστολή των συμπτωμάτων.

    4. Στην Ομοιοπαθητική ο ασθενής αντιμετωπίζεται σαν ένα ολοκληρωμένο σωματικό - ψυχικό - πνευματικό σύνολο, του οποίου η υγεία επηρεάζεται και από τους εκάστοτε υφιστάμενους περιβαλλοντικούς παράγοντες.

    5. Η Ομοιοπαθητική ιατρική είναι ασφαλής θεραπευτική, αποτελεσματική και συμβατή με την μοναδικότητα του κάθε ανθρώπινου οργανισμού.

    Ελπίζουμε να σε καλύψαμε αλλά και διαφορετικά σε περιμένουμε με επιπλέον ερωτήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναγνώστες