Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΕΡΓOYΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ


Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο IKA με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ- ΙΚΑ). Στις 09:00, θα γίνει συγκέντρωση στα γραφεία της κεντρικής διοίκησης του ΙΚΑ.
 H Ομοσπονδία ζητεί να μην απολυθούν με δικαστική απόφαση 445 διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος οι οποίοι έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ.
 Όπως επισημαίνει η ΠΟΣΕ - ΙΚΑ, σε περίπτωση απόλυσης των υπαλλήλων θα δώσει τη χαριστική βολή στη λειτουργία των υπηρεσιών του ΙΚΑ όπου παρατηρείται τεράστια έλλειψη προσωπικού.
  Τέλος προειδοποιεί για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεση και οριστική λύση στο πρόβλημα.
  Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Νοεμβρίου, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με οκτώ αποφάσεις του διέταξε την απόλυση 445 υπαλλήλων, που προσλήφθηκαν το 2010. Το δικαστήριο με τις αποφάσεις του έκρινε αντισυνταγματική διάταξη του Ν. 3899/2010 που επέβαλε την πρόσληψή τους στο ΙΚΑ, παρά το γεγονός ότι είχαν πετύχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για να καλύψουν θέσεις εργασίας στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος.
  Αυτό συνέβη έπειτα από τη δρομολόγηση της αποκρατικοποίησης της ΑΤΕ που είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωση της πρόσληψης των 500 επιτυχόντων οι οποίοι ωστόσο στη συνέχεια με «φωτογραφική» διάταξη προσλήφθηκαν στο ΙΚΑ που είχε άμεσες ανάγκες προσωπικού.
 Την ίδια περίοδο, όμως, ένας αντίστοιχος αριθμός επιτυχόντων μέσω ΑΣΕΠ επρόκειτο να προσληφθεί έπειτα από διαγωνισμό για το ΙΚΑ, οι οποίοι μετά την ψήφιση του νόμου έμειναν εκτός του Οργανισμού.
  Έτσι, οι επιτυχόντες στο διαγωνισμό του ΙΚΑ προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν αφού το δικαστήριο έκρινε ότι ο νόμος αυτός παραβιάζει το άρθρο 4 του Συντάγματος που κατοχυρώνει την ισότητα μεταξύ των πολιτών, ενώ παράλληλα έκριναν ότι δεν υπάρχει λόγος δημοσίου συμφέροντος για το διορισμό των 445 επιτυχόντων στο ΙΚΑ.

www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες