Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΦΥΣΙΚΑ ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ , ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ.



Το σαπούνι από ελαιόλαδο χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στη Μεσόγειο, τόσο για την προσωπική υγιεινή όσο και ως γενικής χρήσης καθαριστικό. Το αγνό σαπούνι ελαιολάδου θεωρείται το καλύτερο καθαριστικό για το δέρμα, καθώς ξεβουλώνει τους πόρους του δέρματος απομακρύνοντας αποτελεσματικά τη σκόνη, λιπαρά κατάλοιπα και νεκρά κύτταρα. Φτιάχνεται από φυσικές πρώτες ύλες και το τελικό προϊόν δεν περιέχει καθόλου πρόσθετα.

Το δαφνέλαιο είναι εκχύλισμα φύλλων δάφνης σε ελαιόλαδο, και συνεπώς πλούσιο σε βιταμίνες Α,Ε και λιπαρά οξέα.
Προστατεύει και ενισχύει τη δομή της τρίχας, τρέφει, δυναμώνει και δίνει λάμψη στο μαλλιά χάρη στις μαλακτικές και ενυδατικές του ιδιότητες.
Ακόμη, θεωρείται αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης,αλλά το σίγουρο είναι ότι θα σας δώσει μαλλιά γεμάτα υγεία που είναι και το σημαντικότερο όπλο κατά της τιχόπτωσης.
Το Δεντρολίβανο ή ρόζμαρι είναι αποτελεσματικό κατά της τριχόπτωσης , βοηθά κατά της αλωπεκίας, δυναμώνει και σκουραίνει τα μαλλιά.

Η κανέλα είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, με πλούσια σε βιταμίνη C. Τα συστατικά της -φλαβονοειδή, πτητικά έλαια και η ενεργός ουσία ΜΗCP- αποτελούν τον καλύτερο σύμμαχο της εμφάνισής μας.

Το πορτοκάλι είναι κατάλληλο για αποτοξίνωση και τόνωση του οργανισμού , Είναι υπέροχο στο δέρμα και είναι για κανονικά και προβληματικά δέρματα, γιατί το πορτοκάλι συμβάλει στην διατήρηση του νεανικού δέρματος. Συσφίγγει την χαλαρή επιδερμίδα, ευνοεί την εγκεφαλική λειτουργία και χαρίζει πνευματική διαύγεια.

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες καταπολεμούν τις βλαβερές για τον οργανισμό ελεύθερες ρίζες και συμβάλλουν στην αντιγήρανση και την καλή υγεία.

Η μέντα έχει αντισηπτικές και αντισπασμωδικές ιδιότητες , ιδανική λύση για τα δερματικά προβλήματα

Το γιασεμί είναι ένα ισχυρό αντισηπτικό, ηρεμιστικό και τονωτικό καλμάρει επίσης κάθε θλίψη του δέρματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικρές ποσότητες για ηρεμώντας πόνους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες