Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

 


Σε χειμωνιάτικους ρυθμούς μπαίνουμε και επίσημα την 26η Οκτωβρίου, αφού από τα ξημερώματα της Κυριακής αλλάζει η ώρα.

Στις 04:00 το πρωί οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω και να δείχνουν 03:00, καθώς λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας.

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΕΜΒΟΛΙΑ ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΟ-ΑΝΤΙΠΝΕΥΜΟΝΙΟΚΟΚΙΚΚΟ

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης είναι ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο, όταν εφαρμοστεί σωστά και έγκαιρα, καλύπτει σε ποσοστό περίπου 80% και προφυλάσσει από τη μετάδοση του ιού της γρίπης.
Οι γιατροί τονίζουν ότι τα αντιγριπικά εμβόλια πρέπει να γίνονται από τις αρχές Οκτωβρίου έως τα μέσα Νοεμβρίου, ώστε να μπορέσουν να δράσουν τους μήνες κατά τους οποίους συνήθως εμφανίζεται η γρίπη. Η περίοδος της εποχικής γρίπης είναι από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο, με πιθανή έξαρση μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου.Γίνεται μία φορά κάθε χρόνο και όχι δύο όπως πιστεύουν κάποιοι. Παρέχει προστασία για ένα χρόνο. Παρασκευάζεται από αδρανοποιηθέντες ιούς και τέλος, απαγορεύεται να το κάνουν αυτοί που έχουν αλλεργία στο αβγό και κοτόπουλο γιατί καλλιεργείται σε κύτταρα εμβρύου όρνιθας..
Το αντιγριπικό εμβόλιο πρέπει να χορηγείται εγκαίρως και πριν από την έναρξη της συνήθους περιόδου εμφάνισης της έξαρσης των κρουσμάτων, δεδομένου ότι απαιτούνται περίπου δύο εβδομάδες για την επίτευξη ανοσολογικής απάντησης. Όσον αφορά το παιδιατρικό αντιγριπικό εμβόλιο (ή την παιδιατρική δόση), αυτό χορηγείται έως την ηλικία των 3 ετών.

Οι ομάδες υψηλού κινδύνου που πρέπει να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της εποχιακής γρίπης είναι:

Αναγνώστες