Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Μέχρι τις7 Φεβρουαρίου παρατείνεται η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ



Νέα παράταση της απεργίας τους, έως τις 7 Φεβρουαρίου αποφάσισαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία του κλάδου απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στη κοινή συγκέντρωση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων αύριο στις 13:00 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Υγείας.

Εν τω μεταξύ, σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως και τις 15:00 μετά το μεσημέρι προχωρούν αύριο Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Αίτημα των υγειονομικών φορέων η απόσυρση του νομοσχεδίου «που διαλύει την πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ταυτόχρονα απειλεί με διάλυση τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, αφήνοντας τους πολίτες χωρίς περίθαλψη», αναφέρει σε ανακοίνωσής της η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Πηγή: skai

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Χωρίς Επιτροπές Φαρμάκων για τη διευκόλυνση των ασφαλισμένων


Χωρίς απόφαση των Επιτροπών Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους θα συνεχίσουν να παίρνουν τα φάρμακά τους και για δεύτερο μήνα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με απόφαση του Οργανισμού.

Σημειώνεται ότι πολλές από τις Επιτροπές Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους δεν λειτουργούν, λόγω της παρατεινόμενης απεργίας της Ομοσπονδίας Ιατρών ΕΟΠΥΥ.

Με απόφαση του ΕΟΠΥΥ, οι ασφαλισμένοι θα συνεχίσουν να παίρνουν τα φάρμακα τους με ευθύνη του θεράποντα ιατρού. Η ένδειξη χορήγησης θα πρέπει να σημειώνεται στο βιβλιάριο ασθενείας του ασφαλισμένου.

Η ένδειξη χορήγησης θα πρέπει να σημειώνεται στο βιβλιάριο ασθενείας του ασφαλισμένου.

πηγη: skai

Πανιατρική στάση εργασίας και συγκέντρωση την Πέμπτη 23/1

 
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, με απόφαση της ΟΕΝΓΕ. Τις ίδιες ώρες οι υγειονομικοί συνδικαλιστικοί φορείς με επικεφαλής τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο καλούν στη στάση εργασίας και τους ιδιώτες γιατρούς.

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί πανιατρικό συλλαλητήριο μπροστά στο υπουργείο Υγείας, στις 11 το πρωί.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα καθώς όπως αναφέρουν, απειλεί με διάλυση τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, αφήνοντας τους πολίτες χωρίς περίθαλψη.
Στο μεταξύ, σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι εθελοντές γιατροί των Κοινωνικών Ιατρείων, για τις 30 Ιανουαρίου, αντιδρώντας στην απουσία μέτρων για τους ανασφάλιστους πολίτες.

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Δείτε ποιες ασθένειες εξαιρούνται από το 1ευρώ ανά συνταγή


Πρόκειται για όσους πάσχουν από:

-Νεοπλάσματα όλων των συστημάτων και λευχαιμιών
-Σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1
-Ψυχώσεις (όσον αφορά τα αντιψυχωτικά φάρμακα και όχι τα καταθλιπτικά)
-Μεσογειακή αναιμία, δρεπανοκυτταρική και μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία, ομόζυγη μεσογειακή αναιμία, ενδιάμεση μεσογειακή αναιμία και ομόζυγη δρεπανο-κυτταρική αναιμία
-Ιδιοπαθή αιμολυτική αναιμία - θρομβοπενική πορφύρα
-Νυχτερινή παροξυσμική αιμοσφαιρινουρία
-Αιμορροφιλία (αντιαιμορροφιλικοί παράγοντες)
-Υποφυσιογενή νανισμό (αυξητική ορμόνη)
-Κυστική ίνωση (κυστική ινώδη νόσο, ινοκυστική νόσο)
-Χρόνια ηπατίτιδα Β και C
-Νόσο Wilson (ηπατοφακοειδή εκφύλιση)
-Γλυκογονίαση - γλυκόγονίαση τύπου IB
-Νόσο Gaucher
-Έλλειψη ορνιθο − καρβαμυλο − τρανσφεράσης
-Χρόνια νεφρική νόσο, στάδιο 3 και 4.
-Νεφρική ανεπάρκεια, που απαιτεί υποβολή σε αιμοκάθαρση.
-Νόσο Niemann − Pick τύπου C
-Υπερφαινυλαλανιναιμία
-Σκλήρυνση κατά πλάκας
- Οι μεταμοσχευθέντες συμπαγών ή ρευστών οργάνων και ιστών, καθώς και οι παραπληγικοί και τετραπληγικοί ασθενείς
- Οι πάσχοντες από το σύνδρομο ανοσολογικής ανεπάρκειας (AIDS), για τα αντιρρετροϊκά φάρμακα.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Στοπ στο εισιτήριο των 25 ευρώ


Παίρνει πίσω η κυβέρνηση το μέτρο του εισιτηρίου των 25 ευρώ στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρά και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συμφώνησαν να καταργηθεί το "χαράτσι" των 25 ευρώ.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη σύσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη με τους επικεφαλής του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ, αποφασίστηκε  το δημοσιονομικό ισοδύναμο που θα το αντικαταστήσει είναι η αύξηση της τιμής  των πακέτων τσιγάρων και του καπνού κατά 5 λεπτά.

Αναγνώστες