Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Τέλος η απεργία στο ΙΚΑ


Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ, μέσω Γενικών Συνελεύσεων των συλλόγων τους αποφάσισαν την προσωρινή αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων από σήμερα Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου και την ανάληψη διαφορετικών μορφών αντίδρασης απέναντι στις απολύσεις και στην κινητικότητα του κλάδου μας.
«Βρισκόμαστε σε διαρκή αγωνιστική εγρήγορση και σύντομα θα δώσουμε τις απαντήσεις μας σε ότι αφορά την διάλυση του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης: Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αντισύλληψης, η Β΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα προσφέρει εκτός από την ενημέρωση για το παραπάνω θέμα και δωρεάν γυναικολογική εξέταση, εξέταση μαστού και εξέταση κατά Παπανικολάου σε ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου και Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013 (8:00 –14:00).

Η εξέταση θα γίνει στα Εξωτερικά Ιατρεία του Αρεταίειου Νοσοκομείου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΟΠΥΥ
Δ. ΚΟΝΤΟΣ

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

48ΩΡΗ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 23/9, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ



Η Ολομέλεια με συντριπτική πλειοψηφία, αποφάσισε την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013, με καθημερινή αποτίμηση της κατάστασης.
Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ απέδειξαν μέχρι σήμερα συμπεριφερόμενοι όχι με ατομικισμό, ότι αγωνίζονται για τα προβλήματα του ΙΚΑ και της κοινωνίας γενικότερα.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ελπίδα για 30 Έλληνες ασθενείς με χρόνια μυελογενή λευχαιμία


Σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών (Κ.Ε.Φ.Ι.), ο κ. Π. Παναγιωτίδης, Αιματολόγος – Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΚΠΑ – 1η Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Λαϊκό, ανακοίνωσε την έναρξη στην Ελλάδα του πρωτοποριακού ερευνητικού προγράμματος «Path to Cure» (Δρόμος προς τη Θεραπεία) για ασθενείς με Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία (ΧΜΛ). Το πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε 40 χώρες ανά τον κόσμο στοχεύει στην «ύφεση της νόσου κατόπιν διακοπής της θεραπείας» (treatment-free remission). Η κα Ζωή Γραμματόγλου, Πρόεδρος του Κ.Ε.Φ.Ι, χαιρέτισε την προσπάθεια, αναφέροντας ότι «η εξέλιξη για την πορεία των ασθενών με ΧΜΛ δίνει την ελπίδα στους ασθενείς με άλλες μορφές καρκίνου υπό μακροχρόνια αγωγή, να μπορέσουν να συνεχίσουν τη ζωή τους χωρίς φάρμακα».

Το «Path to Cure» αποτελεί ένα φιλόδοξο παγκόσμιο ερευνητικό πρόγραμμα, που διεξάγεται με την πρωτοβουλία του Τμήματος Ογκολογίας της Novartis, το οποίο θα συμπεριλάβει περισσότερους από 2.500 ασθενείς. Σύμφωνα με τις τρέχουσες εκτιμήσεις των ερευνητών, με το τέλος του προγράμματος 1.000 περίπου ασθενείς θα διακόψουν τη σχετική αγωγή και θα ζήσουν χωρίς τη θεραπεία. Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στην έρευνα με 15 κέντρα διεξαγωγής των σχετικών μελετών, τα οποία θα εντάξουν συνολικά περίπου 30 ασθενείς. Η ενεργοποίηση του πρώτου εξ αυτών είναι ήδη γεγονός από τον περασμένο Ιούνιο, ενώ η διαδικασία επιλογής των ασθενών θα εντατικοποιηθεί εντός του τρέχοντος μηνός.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής οι παγκόσμιες οδηγίες για τη νόσο συνιστούν καθημερινή αγωγή δια βίου με στοχευμένες θεραπείες. Η διακοπή της θεραπείας είναι ακόμα σε ερευνητικό στάδιο και θα πρέπει να επιχειρείται αυστηρά και μόνο στο πλαίσιο συγκεκριμένων κλινικών μελετών.

Επιπλέον του προγράμματος «Path to Cure», η Ελλάδα ήδη μετέχει σε άλλη μία μεγάλη πανευρωπαϊκή μελέτη διακοπής χορήγησης θεραπείας σε ασθενείς με χρόνια μυελογενή λευχαιμία. Η μελέτη αυτή, γνωστή ως EURO- SKI (EUROpean Stop Kinase Inhibitors), θα περιλάβει 500 ασθενείς και πραγματοποιείται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για τη Λευχαιμία (European Leukemia Net, ELN). Στην Ελλάδα πραγματοποιείται υπό την εποπτεία της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας και 31 ασθενείς με ΧΜΛ που πληρούσαν τα κριτήρια, έχουν ήδη ενταχθεί στην μελέτη αυτή. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται να ανακοινωθούν το επόμενο έτος.

πηγή: http://www.farmakeutikoskosmos.gr  

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΟΠΥΥ: Χωρίς χρέωση το τηλεφωνικό ραντεβού στους δικαιούχος του ΕΚΑΣ


Στην εφαρμογή του μέτρου παροχής χρήσης της τηλεφωνικής υπηρεσίας κλεισίματος ραντεβού χωρίς χρέωση για τον δικαιούχο- ασφαλισμένο και τα έμμεσα προστατευόμενα μέλη του, προχώρησε ο ΕΟΠΥΥ προκειμένου να ενισχύσει τους συνταξιούχους που δικαιούνται και λαμβάνουν ΕΚΑΣ.

Ως έναρξη της σχετικής υπηρεσίας ορίστηκε η Πέμπτη 19-9-2013 και ώρα 7:00. Για την άμεση εξυπηρέτησή τους, οι καλούντες τη γραμμή επικοινωνίας, δικαιούχοι ΕΚΑΣ, θα πρέπει να δηλώνουν τον ΑΜΚΑ τους.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας μέσω των οποίων μπορούν να εξυπηρετούνται οι ως άνω δικαιούχοι, στο ωράριο 7π.μ – 7μ.μ., είναι:

Bro/Vodafon: 210.2789299.
OTE/E – Value: 210.6241884.
Newsphone:210.9472390.
Call – Center: 210.9499884.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΟΥ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ, η Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών διοργανώνει Εβδομάδα Ενημέρωσης, Πρόληψης και Έγκαιρης Διάγνωσης για τη νόσο Αλτσχάιμερ.
Από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013 έως και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013 και από τις 10:00 έως και τις 17:00, ειδικευμένοι επιστήμονες θα κάνουν τεστ μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών, στα Κέντρα Ημέρας της Εταιρείας μας στις περιοχές:
Αμπελόκηποι:    Πανόρμου & Βαθέως 25
Παγκράτι:            Μ. Μουσούρου 89 & Στίλπωνος 33
Μαρούσι:            Ζήνωνος Ελεάτου 8
Ηλιούπολη:        Αγ. Κωνσταντίνου 7
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 9011 40 41 51
(Από σταθερό 1,48€/1’ από κινητό 1,57€/1’)
Επιπλέον οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους παράγοντες κινδύνου  και τις στρατηγικές πρόληψης της άνοιας.

Τριήμερη πανελλαδική απεργία των νοσοκομειακών γιατρών


Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι νοσοκομειακοί γιατροί αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και στην κινητικότητα του προσωπικού, κηρύσσοντας τριήμερη πανελλαδική απεργία την ερχόμενη εβδομάδα, από την Τρίτη 17 έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.
Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καλεί τα μέλη της «στην ανάληψη τοπικών κινηματικών πρωτοβουλιών, ακόμη και λειτουργικών καταλήψεων μαζί με τους άλλους Κοινωνικούς Φορείς, για να υπερασπίσουμε» , όπως αναφέρει, «τα Νοσοκομεία και τις δομές υγείας που απειλούνται να κλείσουν».
Η ΟΕΝΓΕ εκτιμά ότι «το σώμα των νοσοκομειακών γιατρών που υπέστη σφαγιαστικά μέτρα από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, δεν έχει τίποτε να αναμένει από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου» και θεωρεί ότι οι συναντήσεις με τον υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη δεν έχουν πλέον κανένα νόημα».

Αναγνώστες