Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ανοιχτά τα φαρμακεία της χώρας την Πρωτομαγιά εκτός από εκείνα του Πειραιά


Ανοιχτά θα είναι την Πρωτομαγιά τα φαρμακεία όλης της χώρας, καθώς η απεργία της 1ης Μαΐου μεταφέρθηκε την Τρίτη μετά το Πάσχα (7 Μαΐου), ό,τι δηλαδή ισχύει για τα εμπορικά καταστήματα.
Ωστόσο, τα φαρακεία του Πειραιά, δεν θα λειτουργήσουν καθώς ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά αποφάσισε να κλείσουν τα φαρμακεία την Τετάρτη, ανήμερα Πρωτομαγιάς, και να λειτουργήσουν κανονικά την Τρίτη 7 Μαΐου.

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Στάση εργασίας στο ΙΚΑ, μέχρι τις 10.30 το πρωί

 


Σε Προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 7.30 έως τις 10.30 το πρωί έχουν προχωρήσει οι υπάλληλοι του ΙΚΑ καταγγέλλοντας την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και τη διοίκηση του Ιδρύματος, που μέχρι σήμερα δεν έχουν αντιμετωπίσει σημαντικά αιτήματα του κλάδου.Αυτή την ώρα, στα υποκαταστήματα του Ιδρύματος, σημειώνεται ταλαιπωρία από δικαιούχους που δεν γνώριζαν για τη στάση εργασίας.
Η κινητοποίηση οργανώνεται από την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ η οποία διαμαρτύρεται για:
1) Τη μη νομοθετική ρύθμιση της συνέχισης πληρωμής του δωροσήμου, σε απογευματινό ωράριο, όπως εφαρμοζόταν μέχρι σήμερα εξυπηρετώντας τους οικοδόμους.
2) Τη μη νομοθετική ρύθμιση των εξόδων κίνησης για τους ελάχιστους εναπομείναντες υπαλλήλους εσόδων για να αντιμετωπιστεί η οξυμένη σήμερα αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν πριν από λίγες ημέρες οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ) ο ελεγκτικός μηχανισμός του Ιδρύματος, περιορίζεται σε 25 ελεγκτές πανελλαδικά, που υπηρετούν στα τμήματα της ΕΥΠΕΑ στην Αθήνα, τα Γιάννενα και τη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ Γιώργο Κυριακόπουλο, για να ελέγξουν το σύνολο των περίπου 400.000 ενεργών επιχειρήσεων θα πρέπει ο κάθε ένας να διενεργήσει περισσότερους από 16.000 ελέγχους το χρόνο.
kathimerini.gr

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Δωρεάν εξέταση μαστού στις 19-20 Απριλίου


Δωρεάν εξέταση ψηλάφησης μαστού, εξέταση με υπερήχους και ενημέρωση από ειδικούς, περιλαμβάνει η διημερίδα που διοργανώνουν η Μονάδα Έρευνας Ακτινολογίας και Ιατρικής Απεικόνισης του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», με στόχο την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, στις 19 και 20 Απριλίου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, όπου κριθεί απαραίτητο, θα γίνεται και ψηφιακή μαστογραφία, από τη Μονάδα Έρευνας Ακτινολογίας και Ιατρικής Απεικόνισης του Πανεπιστημίου Αθηνών, με αντίτιμο τα έξοδα της εξέτασης, δηλαδή 25 ευρώ.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στον 2ο όροφο του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου το διήμερο 19 και 20, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, και όπως διευκρινίζεται, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες: 210 7258550, 210 7227488.

Στο πλαίσιο της διημερίδας θα πραγματοποιηθούν ομιλίες ενημέρωσης του κοινού από ειδικούς, στο Μαγγίνειο Αμφιθέατρο του Αρεταίειου Νοσοκομείου, την Παρασκευή 19 Απριλίου και ώρα 10:00- 12:30.

Πηγή:skai

Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί


Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ σε εξάωρη στάση εργασίας (9.00 - 15.00) προχωρούν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία θα λειτουργήσουν σήμερα με προσωπικό ασφαλείας.
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προγραμματίζουν από κοινού συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 11.00 και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.
Γιατροί και νοσηλευτές διεκδικούν ανατροπή των «μνημονιακών πολιτικών», που έχουν ως αποτέλεσμα συγχωνεύσεις - καταργήσεις νοσοκομείων, τμημάτων και μονάδων. Αντιδρούν ακόμη στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις και ζητούν άμεση καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών, προσλήψεις προσωπικού και καθολική, δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα υγείας.

πηγή: naftemporiki

Αναγνώστες