Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ Η ΑΤΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ

H Αττική μένει σήμερα Πέμπτη χωρίς γιατρούς λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει. Τα δημόσια νοσοκομεία σε Αθήνα και Πειραιά, θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί, έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας.

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ


Αλλάζει ριζικά από την Τρίτη 26 Μαρτίου 2013, ο τρόπος αποζημίωσης των φαρμάκων, καθώς οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, θα έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή για πολλά φάρμακα.Από την Τρίτη, οπότε τίθεται σε ισχύ η νέα λίστα φαρμάκων, η αποζημίωση του Ταμείου θα καθορίζεται με βάση την ασφαλιστική τιμή η οποία έχει υπολογιστεί για κάθε κατηγορία φαρμάκων. 
Για σκευάσματα μέχρι αυτή την τιμή, ο ασθενής θα πληρώνει την συμμετοχή που είχε μέχρι τώρα. Αν όμως είναι ακριβότερο τότε θα επιβαρύνεται επιπλέον και με το 50% της διαφοράς.

Η αναγραφή της συμμετοχής στη συνταγή, θα έχει καθαρά διακοσμητικό χαρακτήρα, μιας και το 10 ή 25%, δε θα ανταποκρίνεται σε καμία των περιπτώσεων στην πραγματική ποσοστιαία συμμετοχή αλλά σε πολλές περιπτώσεις πιθανόν να είναι και υπερδιπλάσια, ενώ παράλληλα μηδενική συμμετοχή σε θα υφίσταται, μιας και τα φάρμακα κάθε πάθησης θα έχουνε ένα συνολικό και συγκεκριμένο κόστος.

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΕΦΗΜΕΡΙΑ


                                     ΣΗΜΕΡΑ 07/03/13
                                   ΑΠΟ 8 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ 11 ΤΟ ΒΡΑΔΥ
                                   

Αναγνώστες