Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

 
Αναστέλλουμε την κινητοποίηση μας δίνοντας την δυνατότητα στον Έλληνα Ασφαλισμένο και μάλιστα στην περίοδο των εορτών να προμηθευτεί τα αναγκαία φάρμακά του.
Διεκδικούμε από την Κυβέρνηση:
1/ Να είναι συνεπής με τις δεσμεύσεις της.
2/ Να αποπληρώσει άμεσα τα χρέη του 2011.
3/ Να προχωρήσει  στην γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.
4/ Να προχωρήσει σε συγκεκριμένο θεσμικό διάλογο με τους φαρμακοποιούς  για όλα τα...

...κρίσιμα  θέματα που είναι σε εκκρεμότητα.
Σε νέα συνεδρίαση του το ΔΣ του Π.Φ.Σ. το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα εκτιμήσει τις εξελίξεις.
«Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι Φαρμακείο χωρίς χρήματα είναι φαρμακείο χωρίς φάρμακα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου.
Αναστέλλουμε την κινητοποίηση μας δίνοντας την δυνατότητα στον Έλληνα Ασφαλισμένο και μάλιστα στην περίοδο των εορτών να προμηθευτεί τα αναγκαία φάρμακά του.
Διεκδικούμε από την Κυβέρνηση:
1/ Να είναι συνεπής με τις δεσμεύσεις της.
2/ Να αποπληρώσει άμεσα τα χρέη του 2011.
3/ Να προχωρήσει  στην γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.
4/ Να προχωρήσει σε συγκεκριμένο θεσμικό διάλογο με τους φαρμακοποιούς  για όλα τα...

...κρίσιμα  θέματα που είναι σε εκκρεμότητα.
Σε νέα συνεδρίαση του το ΔΣ του Π.Φ.Σ. το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα εκτιμήσει τις εξελίξεις.
«Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι Φαρμακείο χωρίς χρήματα είναι φαρμακείο χωρίς φάρμακα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ


Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά ενημερώνουν ότι τα φαρμακεία τους θα λειτουργήσουν κανονικά την ημέρα του Σαββάτου στις 22/12/2012 και 29/12/2012
με ωράριο 08:00 έως 14:30 και θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 2/1/2013.
Στις 2/1/2013 το κοινό θα εξυπηρετείται από τα διημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.
ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΣΤΙΣ 29/12/12 ΛΟΓΩ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΠΟ
8:00 ΕΩΣ 23:00
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.


Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΕΡ(Υ)Γ(Ε)ΙΑΣ


Από τη Δευτέρα, οι ασφαλισμένοι θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν και τις ιατρικές εξετάσεις τους μετά την απόφαση για επίσχεση παροχής υπηρεσιών των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ κλινικών και εργαστηριακών ιατρών, μέχρι πλήρους αποπληρωμής όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Στον «χορό» των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση των αποδοχών τους, την κατάργηση, όπως αναφέρουν, κάθε έννοιας δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης και την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ του ταμείου τους (ΤΣΑΥ).
Επίσης, τη Δευτέρα κλείνουν τα ταμεία των νοσοκομείων και για την Τρίτη, την οποία ο κλάδος αποκαλεί «Ημέρα νοσοκομείου», προγραμματίζονται συζητήσεις για την Υγεία με τοπικούς φορείς, δήμους, σωματεία και πολιτιστικούς συλλόγους.
Την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου, τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), έλαβαν απόφαση να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.
Η Πέμπτη είναι «αφιερωμένη» στους νέους γιατρούς, με αποχή ειδικευόμενων από το πρωινό ωράριο και εκδηλώσεις - συζητήσεις για την ανεργία των νέων γιατρών.
Την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου, οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συνεδριάσουν, προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθουν με νέες μετά τις γιορτές.
Συμμετοχή στην απεργία, που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 19 Δεκεμβρίου, αποφάσισε και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), αντιδρώντας στα προσφάτως ανακοινωθέντα μέτρα, «που εκπορεύονται από το Πολυνομοσχέδιο - Μνημόνιο 3 και είναι καταλυτικά για τους νοσοκομειακούς γιατρούς και το Δημόσιο Σύστημα Υγείας».

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΠΦΣ


Το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) αποφάσισε την πραγματοποίηση 48ωρης πανελλαδικής απεργίας την προσεχή Δευτέρα 17/12 και Τρίτη 18/12 και τη συνέχιση της αναστολής χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στον ΕΟΠΥΥ.

Την ερχόμενη Τετάρτη, θα συνεδριάσει εκ νέου, προκειμένου να αξιολογήσει τα νέα δεδομένα και να σταθμίσει τη στάση του.

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

24ωρη απεργία αύριο Τρίτη σε Αθήνα - Πειραιά, Γενική Συνέλευση Τετάρτη!



Σε έκτακτο ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και σε συνεργασία με τον αντίστοιχο σύλλογο του Πειραιά αποφασίστηκε η από κοινού απεργιακή κινητοποίηση για αύριο Τρίτη 11 Δεκεμβρίου ενώ ταυτόχρονα ορίστηκε έκτακτη γενική συνέλευση για την Τετάρτη. Έτσι λοιπόν αύριο Τρίτη τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά σε Αθήνα και Πειραιά.

COLD & FLU , COMTREX ΠΡΟΣΟΧΗ!!


Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά φέρνοντας μαζί του τη γρίπη, το κρυολόγημα και τις εποχιακές ιώσεις που αφορούν κυρίως το αναπνευστικό σύστημα και ταλαιπωρούν μικρούς και μεγάλους.
Στο φαρμακείο την τιμητική τους έχουν τα προιόντα  COLD & FLU και COMTREX.
Και τα δύο περιέχουν αποσυμφορητικό (Ψευδοεφεδρίνη) και παυσίπονο-αντιπυρετικό (παρακεταμόλη) , το comtrex επιπλέον έχει αντιϊσταμινικό  (Χλωροφαινυραμίνη) ουσίες που βοηθούν πάρα πολύ στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος και όχι στην πρόληψη και στην θεραπεία.
Σκοπός αυτού του άρθρου είναι να σας επιστήσουμε την προσοχή στο ότι τα σκευάσματα αυτά δεν πρέπει να  λαμβάνονται από άτομα-ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη, καρδιοπάθεια, υπέρταση και υπερθυρεοειδισμό. Μπορεί να προκαλέσουν διέγερση της καρδιάς, αύξηση της πίεσης αίματος, ενώ μπορεί να επηρεάσουν τον έλεγχο του διαβήτη λόγω αύξησης των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα αλλά και να επιδράσουν στον θυρεοειδή αδένα  επηρεάζοντας τον μεταβολισμό.

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΠΦΣ

 
Συνεδρίασε χθες Σάββατο 8/12/2012 το ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου παρουσία προέδρων τοπικών Φαρμακευτικών  Συλλόγων, οι οποίοι εξέθεσαν  την υπάρχουσα κατάσταση σε τοπικό επίπεδο.
Ακολούθησαν  οι τοποθετήσεις των προέδρων και διεξοδική συζήτηση  των επί μέρους θεμάτων .
Με δεδομένα ότι:
-       Δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πληρωμών του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη Χώρα,
-       Δεν έχει ολοκληρωθεί  ο διάλογος για τα  υπόλοιπα κρίσιμα ζητήματα που μας αφορούν (θεσμικά,  χρηματοδότηση ΕΟΠΥΥ κλπ.),
Αποφασίσθηκε
Συνεχίζεται η αναστολή εκτέλεσης συνταγών εφόσον οι διαδικασίες αποπληρωμής παραμένουν σε εκκρεμότητα.
Τις επόμενες δύο - τρεις ημέρες και αφού ολοκληρωθεί ένας κύκλος επαφών με τα Υπουργεία Υγείας, Οικονομικών αλλά και τον ΕΟΠΥΥ, θα συνεδριάσει εκ νέου του ΔΣ του ΠΦΣ, θα εκτιμήσει τις εξελίξεις και θα αποφασίσει περαιτέρω.
Επισημαίνουμε:
·         Κανένας φαρμακοποιός δεν  υπογράφει ατομική σύμβαση – λαιμητόμο που ετοίμασε ο ΕΟΠΥΥ
·         Όλοι οι φαρμακοποιοί να διανείμουν στο κοινό τα ενημερωτικά φυλλάδια που θα τους αποστείλουν οι Σύλλογοί τους
 
 

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΔΩΡΕΑΝ ΕΜΒΟΛΙΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ


Σε μια προσπάθεια να βοηθηθούν οι ανασφάλιστες οικογένειες, που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης δεν έχουν τη δυνατότητα εμβολιασμού των παιδιών τους, ο Δήμος Πειραιά, προχωρά αυτό το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Δεκεμβρίου, σε μια σημαντική δράση.
Στα Πολυιατρεία του Δήμου Πειραιά, στην οδό Αγχιάλου 104 στην Αγία Σοφία θα πραγματοποιούνται δωρεάν εμβολιασμοί και προληπτικές εξετάσεις σε παιδιά ανασφάλιστων και οικονομικά αδύναμων πολιτών.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιάς (ΚΟ.Δ.Ε.Π.) σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου».

 Πηγή: ΑΜΠΕ

ΑΠΕΡΓOYΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ


Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο IKA με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ- ΙΚΑ). Στις 09:00, θα γίνει συγκέντρωση στα γραφεία της κεντρικής διοίκησης του ΙΚΑ.
 H Ομοσπονδία ζητεί να μην απολυθούν με δικαστική απόφαση 445 διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος οι οποίοι έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ.
 Όπως επισημαίνει η ΠΟΣΕ - ΙΚΑ, σε περίπτωση απόλυσης των υπαλλήλων θα δώσει τη χαριστική βολή στη λειτουργία των υπηρεσιών του ΙΚΑ όπου παρατηρείται τεράστια έλλειψη προσωπικού.
  Τέλος προειδοποιεί για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεση και οριστική λύση στο πρόβλημα.
  Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Νοεμβρίου, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με οκτώ αποφάσεις του διέταξε την απόλυση 445 υπαλλήλων, που προσλήφθηκαν το 2010. Το δικαστήριο με τις αποφάσεις του έκρινε αντισυνταγματική διάταξη του Ν. 3899/2010 που επέβαλε την πρόσληψή τους στο ΙΚΑ, παρά το γεγονός ότι είχαν πετύχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για να καλύψουν θέσεις εργασίας στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος.
  Αυτό συνέβη έπειτα από τη δρομολόγηση της αποκρατικοποίησης της ΑΤΕ που είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωση της πρόσληψης των 500 επιτυχόντων οι οποίοι ωστόσο στη συνέχεια με «φωτογραφική» διάταξη προσλήφθηκαν στο ΙΚΑ που είχε άμεσες ανάγκες προσωπικού.
 Την ίδια περίοδο, όμως, ένας αντίστοιχος αριθμός επιτυχόντων μέσω ΑΣΕΠ επρόκειτο να προσληφθεί έπειτα από διαγωνισμό για το ΙΚΑ, οι οποίοι μετά την ψήφιση του νόμου έμειναν εκτός του Οργανισμού.
  Έτσι, οι επιτυχόντες στο διαγωνισμό του ΙΚΑ προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν αφού το δικαστήριο έκρινε ότι ο νόμος αυτός παραβιάζει το άρθρο 4 του Συντάγματος που κατοχυρώνει την ισότητα μεταξύ των πολιτών, ενώ παράλληλα έκριναν ότι δεν υπάρχει λόγος δημοσίου συμφέροντος για το διορισμό των 445 επιτυχόντων στο ΙΚΑ.

www.naftemporiki.gr

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZZAR

TO ΤΟΠΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΒΑΖΑΑR
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 10:00 - 17:00
ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΣ.ΣΟΦΙΑΣ &ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΖΕΣΤΟ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΓΛΥΚΕΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ.

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 1/12/2012




Η Γενική Συνέλευση  του Π.Φ.Σ. η οποία διεξήχθη 1/12/12 , Εκτίμησε τις εξελίξεις και διαπίστωσε  ότι συνεχίζει η ασυνέπεια πληρωμών του ΕΟΠΥΥ και εκκρεμεί  μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων (φορολογία, αναδρομικό rebate κ.λπ.) με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται  η  φαρμακευτική  περίθαλψη και να δυσχεραίνεται η  βιωσιμότητα του Ελληνικού φαρμακείου. 
Η Γ.Σ. αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων  (Πανελλαδική  αναστολή εκτέλεσης συνταγών ΕΟΠΥΥ)

Αναγνώστες